Brend Nike pokrenuo je još jednu društveno-odgovornu kampanju pod nazivom „Ubaci. Nastavi igru.“, koja za cilj ima prikupljanje starih patika i renoviranje košarkaškog terena i igrališta u Beogradu. Nakon prikupljanja 20.000 starih i uništenih patika, njihovi đonovi biće reciklirani, a brend Nike sve ljubitelje sporta, ali i mališane, nagradiće potpuno novim mestom za sport i igru, tako ističući značaj solidarnosti, međusobne pomoći, kao i reciklaže.

Nike kontejneri za skupljanje patika od danas se nalaze po čitavom gradu, a svoje stare patike možete donirati u Nike shop-ovima u tržnim centrima Galerija, Ušće i Ada Mall, kao i na još 10 lokacija širom Beograda u Sport Vision, Buzz, Tike, Run’n More i Extra Sports radnjama. Prikupljene patike će se reciklirati i od njih će se napraviti podloga za novi košarkaški teren i dečije igralište. Pored same podloge, teren i igralište biće u potpunosti renovirani na jesen ove godine.

Nike te poziva da kroz kampanju „Ubaci. Nastavi igru” budeš deo pozitivne promene i svojom donacijom pomogneš u izgradnji novog mesta za sport i igru. Svako ko bude doneo stari par patika, dobiće popust za narednu kupovinu. Budi i ti deo pozitivne promene svog grada, i svoje stare patike ubaci u neki od Nike kontejnera.

Više informacija o samoj kampanji, kao i lokacijama Nike kontejnera možete pronaći upravo ovde.