Volite brze patike? Nike je najzad prikazao svoju najbržu do sada Zoom Vaporfly siluetu. Nike je debitant u domenu profesionalnih patika za trčanje, a model ZoomX Vaporfly NEXT%, podržan je i preporučen od strane profesionalnih atletičara poput Mo Farah i Eliud Kipchoge.

Gornji deo patike inspirisan je Vaporwave pokretom nastalim u krugu sajber zajednice početkom 2010-te. Vaporwave deo apsorbuje manje vode od Flyknit tehnologije u pogledu izdržljivosti patike. Na prerađeni međuđon dodata je lagana Nike ZoomX pena. Patike su na osnovu sugestija Eliud Kipchoge-a posebno kreirane za trčanje u vlažnim vremenskim uslovima. Prednji deo patike ojačan je u predelu đona sa posebnim konturama kako bi doprineo otpornosti usled vlažnih uslova prilikom trčanja. Dodatnu specifičnost patikama daju pertle, koje su elastične i prilagođavaju se stopalu, bez potrebe vezivanja.

Pored nabrojanih karakteristika novog modela, Nike je zadržao određene elemente dizajna prošle Zoom Vaporfly kolekcije. Kroz celu dužinu patike provlače se karbonska vlakna, koja su ugrađena u ZoomX penu i povećavaju propulziju siluete.

ZoomX Vaporfly NEXT% model dostupan je po ceni od 275$.

U komentarima nam napišite šta mislite o novoj ZoomX Vaporfly NEXT% liniji za trčanje.