Kanje Vest daje značajan doprinos u pogledu redukovanja tragova ugljenika prilikom nošenja Yeezy patika. Eco-friendly inicijativu, Yeezy je pokrenuo u saradnji sa Stevenom Smithom, master sneaker dizajnerom. Slatkovodne alge biće osnova za proizvodnju najavljene Yeezy Foam Runner serije.

Alge? Naime, kako pouzdani izvori navode, kompletna Yeezy proizvodnja biće premeštena na već kupljeni ranč u Vajomingu, kolosalne površine od 1200 metara kvadratnih. Ranč će predstavljati glavni izvor za manufakturu.

Tokom uzgoja algi, svaki element će se dobro kontrolisati, kako bi se sačinila adekvatna pena za patike. U širem smislu, inicijativa za održivi razvoj pomoći će da se otkloni višak štetnih materija, prisutnih u pijaćoj vodi i okruženju.

Yeezy Mafia, fanovi istoimene linije, izneli su različite stavove. Mnogi su buduće klompe-patike dočekali sa zadovoljstvom, dok su drugi posumnjali u izdržljivost prirodnog materijala na nozi.

Kakvo god mišljenje da imamo, Kanje zaslužuje da mu se pruži ruka na kreativnosti. Adidas YEEZY Foam Runner biće u prodaji od početka 2020. po ceni od 75$.