Sve je počelo kada je adidas poklonio model reperima iz sastava Run-DMC još 1996. Veza između rep izvođača i sportskog brenda ispostavila se produktivnom, pa su mnogi nastavili u tom smeru. Tinejdžeri širom sveta jedva čekaju da isprobaju model sa obeležjima najdraže muzičke zvezde.

Zapitali smo se koji su to reperi najviše uticali na sneaker kulturu i došli do sledećih odgovora:

1. Kaney West

Ušao je u svet sportske industrije radom na realizaciji Air Yeezy u kooperaciji sa Nikeom. Nije mu mnogo vremena trebalo da stvori milijarde tešku Yeezy liniju, ali sa adidasom. Uz neminovni trud, adidas ga je proslavio.

U tekućoj godini ispratićemo modele poput Yeezy Boost 380, 700v3, kao i alga, ekološke patike u šarenolikom iteracijama.

2. Travis Scott

Travis Scott prati Nike i Jordan brend već nekoliko godina. U 2019. je doživeo svojih pet minuta slave i zablistao sa Air Force 1 “Cactus Jack”. Trenutno učestvuje u finalizaciji Air Max 270 i Nike SB Dunk modela.

3. Pharell Williams

Priključio se adidasu 2014, u isto vreme kad i Kaney West i Nigo. Pharell je u prvi mah imao svojih 50 Superstar modela. Njegova lična karta su patike HMD (Human Made).

4. Kendrick Lamar

Efekat koji je Kendrick Lamar pružio na sneaker kulturu može biti podeljen na njegovo partnerstvo sa Reebokom (2014) i potpisan ugovor sa Nikeom (2017).

Na vajb patika sa njegovim imenom pretežno je uticala muzika za koju se zalaže. Nike kolaboracija bazirana je na albumu Damn iz 2017.

5. Tyler, The Creator

Pre nego što će osvojiti Converse, dizajnirao je specijalne edicije za Vans. Sa brendom Converse ušao je u partnerstvo 2017, uvodeći distinktivni floralni print, zaštitni znak njegovog albuma “Flower Boy”. One Star silueta izašla je u stotinama varijacija. Uvek ju je pratio konstantni hype.

6. Drake

Kralj kolaboracija sa Jordan brendom. Drake je interesovanje pokazao baš za džordan patikama, što danas već predstavlja dugogodišnju saradnju. U Drakeovoj karijeri desilo se par izleta u Timberland i Clarks, ali je na kraju ostao veran silueti koja mu zaista leži.

7. Skepta

Skeptine linije sa Nikeom su veoma autentične. Air Max 97 je prvenac u bojama Air Tuned Max 1999, omiljene Skeptina linija još iz tinejdž dana. Posle su nastale Air Max BW/97, Air Max Deluxe i Shox TL linije. Glavna karakteristika reperovih patika je odavanje počasti Londonu, njegovom rodnom gradu i ulici koji ga je pratila kroz život.

8. G-Dragon

G-Dragon je sjajan umetnik, što je dokazao na Air Force 1 modelu. Velika saradnja i grandiozne patike. Iako možda ne poznajete repertoar umetnikovih pesama, ove patike ne možete lako zaobići.