Svi pravi zavisnici o trendovima u nezi kože odavno znaju da fraza “beauty sleep” ne podrazumeva samo dovoljno količinu sna. Ona je, naravno, preduslov svega, ali rezultate možete dodatno pojačati ako koristite posebne maske za lice. Reč je o tzv. overnight maskama, koje tretiraju vašu kožu dok spavate i koje dolaze s odličnim rezultatima, ali ih mnogi još uvek nisu uvrstili u svoju rutinu. Danas vas želimo uveriti da ih probate. Naši predlozi su sledeći:

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask

Ovde je reč o uvjerljivo najpopularnijom proizvodu ove kategorije. Njena nežno ružičasta kremasta tekstura podseća na jogurt i. Sa sastojcima poput ekstrakta lubenice garantuje veliku hidrataciju kože, a može se koristiti na dva načina: za čišćenje lica ili kao maska koja se nanosi pre spavanja i ostavlja na licu tokom cele noći.

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask

Ovo je hidratantna maska koja preko noći dubinski hrani i omekšava kožu te poboljšava sposobnost kože da zadržava vlagu, kako bi hidratacija bila još dugotrajnija. Koža je preko noći obnovljena, meka i osvežena, a najbolji efekat postići će ako se nanese uveče nakon čišćenja lica i ostavi na licu desetak minuta. Nakon toga se mekim peškirom ili maramicom ukloni višak proizvoda, ali se obavezno ostavlja tanak sloj proizvoda na licu, koji će preko noći obnoviti vlažnost kože.

Vichy Slow Âge Nuit

Prva Vichy noćna nega i maska koja kožu obogaćuje kiseonikom i obnavlja je usled negativnih uticaja iz okoline. Poboljšava stanično disanje i obnovu kože iz noći u noć. Nakon buđenja je koža u potpunosti hidratizovana i blistava, a iz noći u noć koža se bolje obnavlja i bore su zaglađene.