Otkako je sredinom leta 2019. godine najavljeno kako se na male ekrane vraća omiljena TV serija Gossip Girl, s nestrpljenjem smo iščekivali svaki novi detalj ovog reboota, koju je naručila streaming platforma HBO Max.

U međuvremenu smo saznali da će serijal imati 10 epizoda, da će pratiti novu grupu bogatih klinaca iz elitnih krugova na Manhattanu i da se radnja nastavlja 8 godina nakon što je završen originalni Gossip Girl serijal.

Reboot će se baviti društvenim mrežama i koliko su one promenile društvenu scenu New Yorka u poslednjih nekoliko godina. Izvršni producenti su Josh Schwartz i Stephanie Savage koji potpisuju i originalnu Gossip Girl, a pridružuje im se i Joshua Safran koji će pisati scenario.

Noćas je napokon otkriveno i kako u svojim novim ulogama izgledaju glavna lica serije, koja će nastaviti onde gde su Blair, Chuck, Serena i Dan stali. Cast između ostalih čine Emily Alyn Lind, Tavi Gevinson, Thomas Doherty, Adam Chanler-Berat i Zión Moreno, a ekipa je pre nekoliko sati snimljena na setu snimanja, na slavnim stepenicama Met muzeja, koje su bile jedna od glavnih kulisa originalnog Gossip Girla.

Premijeru očekujemo u 2021. godini.

Emily Alyn Lind on location for GOSSIP GIRL Film Shoot in NYC, Metropolitan Museum of Art, New York, NY November 10, 2020.,Image: 568379976, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Kristin Callahan/Everett Collection, Model Release: no