Black Friday je radost svih nas, jer predstavlja dan sa znatnim popustima na tražene artikle. Cene proizvoda se često prepolove, a onda našoj sreći nema kraja. Kada su patike u pitanju, sportski brendovi već su pripremili veliko Black Friday iznenađenje. Iako nas od Crnog petka dele samo dva dana, prazniku prethodni proslava Dana zahvalnosti, tzv. Thinksgiving, koji je uvertira za sneaker realizacije od kojih zastaje dah.

U 2019. Thinksgiving pada 28. novembra, pa su velika imena sportske industrije ubrzala hajp. Odabrali smo goruće ovonedeljne modele, koji će obeležiti Black Friday 2019 širom sveta.

Louis Vuitton LV408 “New York”

Poluduboke Louis Vuitton LV408 patike realizovane su kao “džet set” kolekcija. Virgil Abloh potrudio se za njihov street style izgled. LV408 deo su pop-up radnje u Njujorku.

Nike “Time Capsule”

Ho3 magazine već vam je predstavio capsule kolekciju u članku Swoosh evolucija. Nike sluša svoju istoriju. Swoosh obeležje donosi puls asfalta na raznovrsnim retro modelima, koji se mogu naći na nike.com i footlocker.com.

Nike “Dunk It”

Veseo dizajn i Nike tradicija udružili su se u jedno. Za najmlađe, “Dunk It” modeli od danas su dostupni na nike.com.

Nike SB Dunk High “Space Jam”

Poslednje SB Dunk High izdanje je zapravo svečanija verzija Air Jordan 11 “Space Jam” modela. Stilizovane za elegantne pantalone, ove prevashodno muške patike dolaze danas po ceni od 110$ na bstn.com.

Nike ISPA Joyride Envelope

Novonastala Nike Joyride tehnologija izazvala je velike reakcije, ali je ISPA otišla dalje sa Joyride Envelope siluetom. Gornjište je podložno kompletnoj personalizaciji. ISPA vam dozvoljava da kreirate vaš model. Korisne i futurističke Swoosh čizmice imaju ugrađene tech materijale, koji pružaju otpornost na sve vremenske nepogode.

Nice Kicks x adidas Consortium UltraBOOST “The Encore”

Adidas slavi postojanje Woodstock festivala. U avgustu smo imali priliku da vidimo prvo izdanje posvećeno hipi kulturi. Novi model je skoro identičan, s tim što na originalnom imamo bele niti. Reizdanje Nice Kicks x adidas Consortium modela dolazi 29. novembra po ceni od 200$.

Slam Jam x Nike Blazer Mid “Class of 77”

Jednostavne, svedene, spremne za zimu. Crno-beli model obuvata Swoosh u stilu Slam Jam estetike i crno Blazer gornjište. Patike možete naći od 29. novembra na slamjam.com.

adidas Dame 6 “Ruthless”

Dejmijan Lilard, američki košarkaš, dao je idejni pečat Dame 6 modelu. Mimo dizajna, ove patike govore mnogo o Lilardovoj ličnosti. Patike se očekuju na rafovima od 29. novembra po ceni od 110$.

Air Jordan 1 Retro High OG “Bloodline”

Najpopularnija Jordan silueta vratila se na svoje početke iz 1985. sa minimalnim izmenama i u dosta svežijem izdanju. Na zvaničnom Nike sajtu, legendarna Jordan “Bloodline” linija pojaviće se 29. novembra.

NEIGHBORHOOD x adidas Consortium UltraBOOST

Pretežno zimski dizajn koji je NEIGHBORHOOD, prvoklasni streetwear brend iz Japana, pretočio u univerzalne adidas patike. Još jedna u nizu UltraBOOST silueti izlazi 29. novembra. na sneakersnstuff.com.

Maison Château Rouge x Air Jordan 1 Mid

Na ustaljenu Air Jordan 1 siluetu, brend Maison Château Rouge dodao je dozu pariskog glamura. Bezvremenska kolekcija očekuje se 30. novembra na nike.com.

nanamica x Reebok Club C “Alien Stomper”

Nanamica, ekscentrični japanski brend pomogao je Reeboku da spoji Club C i Alien Stomper. Dobijene su patike jednostavne, bele teksture, koje se neće dopasti svakome. Nanamica x Reebok saradnja biće ozvaničena 30. novembra na nanamica.com po ceni od 110$.