Šta god mislili o seriji Emily in Paris, niko ne može da ospori da je čitav Internet brujao samo o njoj pa nas onda i ne čudi da se čak i usprkos salvama loših kritika vraća s drugom sezonom sledeće godine. Dok su neki revoltirani što se znatno kvalitetnije serije, koje su važnije za inkluzivnost i reprezentaciju, otkazuju šakom i kapom, dok Emily srećno cupka po Parizu, ovo ne treba da nas iznenađuje.

Znamo da serija nije dobra, u redu, ali ono što su čak i najstroži kritičari istakli jeste da je „neverovatno gledljiva“. Ko god da je počeo da je gleda, ako nije izgubio živce nakon prvih petnaest minuta, progutao je u jednoj večeri! Ova serija je kao junk food – ne možemo da prestanemo koliko god se mrzeli zbog toga.

Zahvaljujući lavini besa koju se izazvala, Emily in Paris postala je potencijalno najpoznatija i najkontroverznija serija trenutno u ponudi i nema ko je nije pogledao, makar da proveri u čemu je toliki problem. Neki su je pogledali i po nekoliko puta da bi što temeljnije mogli da definišu šta sve nije u redu, ili barem tako tvrde…

U svakom slučaju, hteli mi to ili ne, ovaj hiperkalorični guilty pleasure vraća se sledeće godine, u planu je prolećno snimanje ukoliko uslovi dopuste, a što se sadržaja tiče, zasad ne znamo gotovo ništa, ali za pretpostaviti je da se vraćaju sve face iz prve sezone.