Režiser Adam McKay, koji je karijeru impresivno započeo kao jedan od glavnih scenarista za Saturday Night Live, a njegov režiserski rad poznajemo iz filmova Anchorman, The Other Guys i The Big Short, priprema zvezdano najzasićeniji film koji smo ikada videli. Po najnovijim objavama postavu filma Don’t Look Up čine Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Chris Evans, Melanie Lynskey, Matthew Perry, Ron Perlman, Himesh Patel, Kid Cudi, Rob Morgan pa čak i kao ugodno i otkačeno iznenađenje – Ariana Grande!

Reč je o zanimljivoj mešavini filma (predstojeće) katastrofe i političke i društvene satire, a priča prati dvoje low-level naučnika, koji kreću na medijsku turneju širom zemlje pokušavajući da uvere javnost da će zemlju udariti kometa i skroz je uništiti. Kako američki predsednik ne prihvata ozbiljnost situacije (a jasno nam je odakle inspiracija za tu premisu), naučnici osećaju da je njihova dužnost informisati javnost o neminovnoj katastrofi, ali uleću u vorteks društvenih mreža i televizijskih emisija… Ukratko, zvuči poznato.

Film je napisan pre prošlogodišnjeg haosa i casting je obavljen pre nego što je pandemija dosegla SAD, što film čini neugodno aktuelnim, iako se nadamo da ćemo ga do trenutka kad izađe moći da gledamo s osećajem olakšanja više nego prepoznavanja. Još ne znamo tačan datum kad film stiže u bioskope ili na streaming servise, ali svakako ćemo budno pratiti razvoj događaja!