Buđenje, brzinsko oblačenje i žurenje na posao – svima su nam poznata ovakva jutra kada zbog nedostatka vremena ne stignemo da doručkujemo ili samo popijemo kafu. S obzirom na to da je doručak najvažniji obrok jer će vam dati energiju za ostatak dana, nikako ga ne bi trebalo preskakati. Međutim, doručak ne bi trebalo da vam oduzme puno vremena, a pravi primer za to je ‘overnight’ ovsena kaša koju možete pripremiti u tegli veče pre i tako za idući dan imati spreman zdrav i ukusan doručak koji možete pojesti pre izlaska iz stana.

Ovsene pahuljice su odličan izbor za doručak jer su pune vlakana koja pomažu u snižavanju šećera u krvi, poboljšavaju zdravlja srca i probave kao i smanjenju rizika od ostalih bolesti. Osim toga, ovsene pahuljice bogate su i fosforom, magnezijumom, folnom kiselinom i cinkom, mikronutrijentima koji su neophodni za normalno funkcionisanje ljudskog organizma.

PROTEINSKA OVSENA KAŠA S BANANOM I PUTEROM OD KIKIRIKIJA

Ova proteinska ‘overnight’ ovsena kaša doručak je kojem ćete se radovati svakog jutra, a zbog putera od kikirikija i komadića čokolade svideće se i deci. Banana i whey proteini kaši dodaju vitamine i proteine, dok joj puter od kikirikija i čokolada daju njen specifičan ukus. Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

pola šoljice ovsenih pahuljica
1 merica whey proteina s ukusom čokolade
2 kašičice komadića čokolade (što veći postotak kakaa)
2 kašičice putera od kikirikija
pola šoljice biljnog mlijeka
1 srednja banana

Postupak:

stavite sve sastojke u teglu i dobro pomešajte
zatvorite teglu i stavite je u frižider na barem četiri sata
ovsenu kašu možete jesti hladnu ili je možete podgrejati u mikrotalasnoj