Mirisne sveće su tržište ogromnog potencijala, koje iz godine u godinu dodatno raste i buja. Čini se kao da danas nema beauty ili lifestyle brenda koji nije razvio svoje ‘signature’ mirisne sveće, a ponuda svake sezone postaje sve raznolikija.

Uz neke klasične mirise, kao i one skupocene ‘niche’ mirise, s vremena na vreme pojave se i neke vrlo neobične, a čini nam se zapravo vrlo genijalne sveće. Najnoviji dokaz je nova sveća poznatog brenda Overose, koja nosi mirisne note našeg bezvremenski najdražeg doručka – kroasana.

OVEROSE SVEĆA KOJA MIRIŠE NA KROASANE

Da, dobro ste pročitali, jer Overose Croissant sveća svojim mirisom podseća na najfinije francuske kroasane i vodi nas na ulice Pariza kojima se svakog jutra širi miris ove veličanstvene poslastice – s puno, puno maslaca, kako Francuzi to praktikuju.

Otkako se pojavila u prodaji, ova mirisna sveća rasprodaje se velikom brzinom, kao i svaka njena nova zaliha. I trenutno je sold out, a proizvođač ističe da je bilo potrebno svega 15 minuta da poslednji put ‘nestane’ iz prodaje. Do neke nove zalihe, maštamo o njenom mirisu.