Platforma TripAdvisor objavila je ko su pobednici Travelers Choice nagrada za 2021. godinu. Njihovi korisnici birali su najbolje destinacije, hotele, plaže i atrakcije.

„Putovanja 2020. godine su blago rečeno izgledala drugačije. Ostali smo malo bliže kućama, dugo se vozili otvorenim putevima, odlazili smo u veličanstvenu prirodu i posmatrali smo svoje rodne gradove u novom svetlu. I milioni putnika su delili kritike i mišljenja zasnovana na mestima i trenucima koji su im ostavili utisak“, navodi TripAdvisor.

Na osnovu glasanja njihovih korisnika, ovo su destinacije koje su trijumfovale u godini turbulentnoj za turizam.

Najbolji hotel je „Colline de France“ u mestu Gramado u Brazilu. „Bilo da ste na medenom mesecu ili porodičnom odmoru, zaljubićete se u hotel. Veoma je lepo, ali ono što ga čini zaista posebnim nije skupi dekor, već osoblje“, napisali su korisnici TripAdvisora.

Najlepša plaža sveta je Vajtheven plaža na ostrvu Vitsandej kod Australije. „Putovao sam širom sveta i iskreno ovo je jedno od najspektakularnijih mesta na planeti. Od kristalno čiste tirkizne vode do milja čisto belog peska, zaista oduzima dah“, jedan je od komentara.

U kategoriji „popularne destinacije“ šampion je Bali. „Bali je živa razglednica, indonežanski raj koji deluje kao fantazija. Upijajte sunce na sitnom belom pesku ili se družite sa tropskim bićima dok ronite duž koralnih grebena ili šarene olupine ratnog broda iz Drugog svetskog rata. Na obali, bujna džungla skriva kamene hramove i nestašne majmune. Umetnička prestonica Ubuda savršeno je mesto za razgledanje plesnih predstava ili okrepljivanje uma i tela na časovima joge“, piše TripAdivor.

Među destinacijama koje su trendu, na prvom mestu je Kabo San Lukas u Meksiku. „Plaže se razlikuju po temperamentu, od mirnih voda do raja za surfovanje. Deca plivaju sa delfinima, a možete jahati kamile kroz prirodni rezervat Desert Park“.

TripAdvisor ima i kategoriju „destinacije koje će te postati popularne“ – a prva među takvim je karipsko ostrvo Martinik. „Modernim ostrvom dominira vulkan Pele, koji je uništio grad Sveti Pjer 1902. Na severu se nalaze plaže sa crnim peskom i prašume, a na jugu još lepši pesak“, pišu.

Najzad, najbolji restoran sveta, prema izboru korisnika TripAdvisor platforme, je „Auberge du Vieux Puits“ u Parizu. „Zaista san. Od lokalnih sastojaka, kuvar dočarava mirise, teksture i ukuse koje nikada niste osetili. Legendarno“, napisao je jedan korisnik.