Nastavljajući dugu tradiciju hvaljene saradnje dizajnera, H&M najavljuje novu saradnju s modnom dizajnerkom koja živi i radi u Londonu – Simone Rocha. Kolekcija Simone Rocha x H&M uključivaće Rochin potpis na ženskoj, muškoj i dečijoj kolekciji. To je ujedno i prvi put da Rocha nudi kolekciju za celu porodicu. Svaka kategorija sadrži kompletan look; odeću za posebne prilike uključujući haljine od tila, košulje, odeću za napolje poput balonera, ležernih majica, modnih dodataka, ali i svetlucavi nakit i obuću ukrašenu biserima.

Rocha je prva irska dizajnerka koji sarađuje s H&M-om. Ova kolekcija, kao i sav njen rad, slavi međuetničku baštinu i bezbroj nadahnuća koja su definisala rast njenog branda, od tradicije i zanata u Hong Kongu do velikana istorije umetnosti.

Kolekcija Simone Rocha x H&M uključuje brojne siluete, novitete u krojevima, ukrase i uticaje koji su definisali svet Simone Roche, nudeći nov zanimljiv potpis i odajući počast ključnim kolekcijama koje su definisale njen brend. Vidimo uticaj odeće koju su nosili dvorjani tokom vladavine Tudora, prepune divljeg cveća, portreta i fotografija, lutki i igračaka. Kroz kolekciju se provlači tartan, perle, ružićasto i crveno cveće izrađeno posebno za ovu saradnju. Pri kreiranju ove kolekcije, Rocha je provela vreme razmišljajući o arhivi svog brenda, kombinujući svoje prošle kolekcije i pažljivo prerađujući favorite u zanimljive nove kreacije koji su prilagođeni današnjici.

Kolekcija će biti dostupna od 11. marta 2021. a slavi desetogodišnjicu brenda Simone Rocha – veliko dostignuće nezavisne marke sa sedištem u Londonu. Rochin brend poznat je zbog snage njegove vizije i postojanosti koja se provlači kroz svaki novi odevni predmet, omogućujući obožavateljima da se komadi mešaju i kombinuju tokom sezona. Ova je kolekcija kreirana sa željom da stvori bezvremenske komade koje treba voleti, negovati i nositi iznova i iznova. Poziv je to u svet Simone Roche, upućen svima.

“Oduševljena sam saradnjom s H&M-om na ovoj vrlo posebnoj kolekciji. To je uistinu proslava moje modne marke i uticaja koji su me oblikovali. Kao dizajner, ali i kao kupac, veliki sam ljubitelj koncepta saradnje H&M. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – to je tako neverovatan popis prethodnih saradnji i sad sam i ja deo toga.” – izjavila je Simone Rocha.

”Simone Rocha već neko vreme je na H&M-ovoj listi želja. Ova saradnja pruža novoj publici priliku da poseduje vrlo poseban deo istorije dizajna. Svi smo u H&M-u inspirirani saradnjom s dizajnerkom koja toliko vremena provodi razmišljajući o savremenoj ženstvenosti i koja je toliko predana raznovrsnosti u zanatskom i dizajnerskom radu, od procesa razvoja posebnih krojeva do oblikovanja silueta, oblika i ukrasa. Svaki odevni predmet je u ovoj kolekciji jedinstven, poseban i rezultat je dugogodišnjeg rada i pomnog istraživanja. ” rekla je Ann-Sofie Johansson, H&M.