Sniženja povodom “meseca knjige” u knjižarskim lancima, ali i manjim nezavisnim knjižarama, prilika je za čitaoce da ovog meseca nabave izdanja domaćih izdavača i po upola nižim cenama.

“Laguna”

Izdavačka kuća “Laguna” organizovala je “Delfi sajam knjiga” od juče do 1. novembra u svim svojim knjižarama i klubovima čitalaca širom Srbije, u okviru kog će čitaoci moći da sva njihova izdanja kupe za petinu jeftinije, dok će knjige ostalih 90 domaćih i stranih izdavača na njihovim policama biti 10 odsto jeftiniji. Pored toga, čitaoci koji odaberu tri do pet knjiga mogu da računaju i na sa dodatnih 15 posto popusta, a za šest i više 20 posto. Posebno su uvedene i akcije sa “3 knjige za 499” i “3 knjige za 999” dinara. Za čitaoce koji ne mogu da prisustvuju fizički ovom “najvećem alternativnom sajmu knjiga u zemlji” otvorena je mogućnost i da naslove koji ih zanimaju naruče preko sajtova “Delfija” i “Lagune”, uz besplatnu isporuku na kuću.

“Vulkan”

Vulkanov sajam knjiga” počinje 18. oktobra i trajaće do 24. oktobra, najavili su iz ove izdavačke kuće, a biće održan u svih 28 njihovih knjižara u Srbiji. Čitaoci će u tih sedam dana, navode u “Vulkanu”, moći da kupe najnovije hitove ovog izdavača za 30 odsto jeftinije, kao i najčitanije knjige “Vulkančića”, a pojedini naslovi biće 60 odsto jeftiniji.

I knjige sa ovog “sajma umesto sajma” čitaoci će, ako ne budu u prilici da dođu u knjižare, moći da poruče i na sajtovima izdavača i njegovog lanca knjižara, takođe sa besplatnom isporukom. Najavljena su i druženja sa autorima u njihovoj knjižari u “Ušću”, u okviru kojih će knjige potpisivati sudija i pisac Miodrag Majić, muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, novinar i pisac Dušan Miklja, istoričar Milan St. Protić

“Službeni glasnik”

Na “mini sajmu knjiga” od 20. oktobra do 2. novembra u organizaciji “Službenog glasnika”, čitaoci će u svim njihovim knjižarama širom Srbije, kao i na sajtu, moći da pronađu knjige ovog izdavača po cenama nižim 30 odsto, kao i oko 50 izdanja na akcijskom sniženju od 40 do čak 90 odsto.

Službeni glasnik je između dva sajma objavio više od 160 novih izdanja.

“Kreativni centar”

I “Kreativni centar” pripremio je svoj sajam knjiga od 23. oktobra do 2. novembra sa sajamskim cenema, preporukama za čitaoce i pogodnostima pri kupovini. Pored toga, ovaj izdavač ima i uobičajene akcije, poput vikend-akcije od 16. do 20. oktobra kada će se osam njihovih odabranih knjiga prodavati sa 50 odsto popusta.

“Dereta”

Izdavačka kuća “Dereta” proglasila je oktobar “mesecom sajamskih popusta” i do kraja meseca se njihova izdanja mogu kupiti za 30 odsto jeftinije, a kroz “sajamske specijalne ponude” od tri, pet ili 10 knjiga za 999 dinara može se uštedeti i do 70 odsto. Ovi popusti važe i u knjižari i na sajtu. Tako se kod ovog izdavača mogu za 1.000 dinara kupiti “27. grad” Džonatana Frenzena ili “Soba za snove” Dejvida Linča ili za istu sumu 10 knjiga na akciji.

“Mali sajam knjiga” u Domu omladine

Iz knjižare “Beopolis” najavili su i za ovu godinu “Mali sajam knjiga”, na kom će, kako navode organizatori, biti ponuđene knjige oko 30 izdavača po cenama nižim od 10 do 50 odsto. “Mali sajam knjiga” pokrenut je pre šest godina u vreme tradicionalnog Sajma knjiga, a svoja izdanja tada su ponudili izdavači koji nisu učestvovali na smotri na Beogradskom sajmu. Među izdavačima koji će ove godine izložiti knjige sa popustima su “Fabrika knjiga”, “Akademska knjiga”, “Karpos”, “Rende”, “Booka”, LOM…

“Booka”

U izdavačkoj kući “Booka”, usmerenoj prevashodno na savremenu regionalnu i prevodnu književnost, oktobar je u pravom smislu te reči “mesec knjige”. Vlasnik ove kuće navodi da se njihova izdanja od 1. do 30. oktobra prodaju po cenama nižim za 30 odsto, a izdanja drugih izdavača u njihove dve knjižare u Beogradu za petinu jeftinije.

Izvor: Nova.rs