Prednost rada od kuće je najviše u kućnoj udobnosti i komforu – u bilo kom trenutku možete sebi skuvati kafu, napraviti pauzu, otići u svoje kupatilo, a možete raditi odeveni u najudobnije što imate (ili neodeveni, ako vam je tako najugodnije).

Ako primate klijente, potrebna vam je soba koju ćete prilagoditi potrebama svog posla, a koju zatim možete da koristite i vi i ostali ukućani, u druge namene. I potrebno vam je da vas niko ne ometa i ne prekida dok radite – a to već spada u mane rada kod kuće. Jer, tu uvek imate više distrakcija, nego kad biste nekuda išli na posao, a ne možete ni da budete sasvim nedostupni ukućanima, niti da “pobegnete” na posao, da promenite sredinu, da se osećate drugačije i da se malo udaljite od ukućana.

Da biste se osećali dobro i imali optimalne uslove, najvažnija je organizacija radnog prostora. Možda možete jednostavno zauzeti jednu polovinu trpezarijskog stola, uključiti laptop i sesti na kuhinjsku stolicu, ali mnogo ćete se bolje osećati ako imate radni kutak.

1. Udobnost pre svega

Verovatno ste svoj dom već opremili onako kako vam najviše odgovara i kako vam je udobno. Ali, udobnost prilikom posla, najčešće znači da vam je potrebna dobra kancelarijska stolica ili fotelja, jer ona iz koje gledate TV nije mesto za rad, nego za opuštanje. Vrsta stolice zavisi od toga čemu treba da pristupite – kompjuteru, knjigama i papirima, štafelaju, ili nekom drugom objektu ili alatu koji vam služi za rad. Najbolje je da stolica (fotelja) ima podesivu visinu i nagib naslona, a ako ima ručke, idealno je i da njih možete da oborite i podignete prema potrebi.

Potrebno vam je i da imate dovoljno prostora da se “provezete” na stolici od jednog do drugog kraja stola, ili između dva objekta koja koristite, kao i da možete da se komotno odmaknete i ustanete, ili ispružite noge, a da ni u šta ne udarate. Ako vaš posao ne zahteva atelje, ili prijem klijenata, već samo upotrebu kopjutera, ili prostora za manipulisanje nekim materijalima kojima ne mora da se barata u radionici, zaista vam je dovoljno samo ćoše dnevne sobe. Ali tu se postavlja pitanje distrakcija.

2. Otklonite (ublažite) distrakcije

Ako radite u dnevnoj sobi, bilo bi dobro da sa ukućanima imate raspored korišćenja te sobe. Ukoliko imate i trpezariju i kuhinju, onda im korišćenje dnevnog boravka neće biti neophodno, dok vi radite, ali ako je to jedan od onih savremenih studio – prostora u kome je sve spojeno, odnosno, ne možete da zatvorite vrata i izdvojite se od kućnih dešavanja, možete da postavite paravane (koji se mogu skloniti, kad ne radite), koji će vama dati utisak izdvojenosti, a ukućane upozoriti da budu pažljiviji dok koriste prostoriju u kojoj vi radite.

Drugi oblik distrakcije predstavljaju vaše navike i osećanje opuštenosti i udobnosti – to je najveća prednost, ali ujedno i mana rada kod kuće. Pošto u svakom trenutku možete da se ispružite, ili pogledate šta ima na TV-u i društvenim mrežama, odugovlačićete sa poslom. I kad dođete u situaciju da pola noći završavate nešto trudeći se da ne probijete rok, pitaćete se šta vas je uopšte omelo da to mirno završite još pre pet sati i da se sada opuštate, spavate ili idete u provod?

Dakle, za rad od kuće vam je najpotrebnija samodisciplina, a nju ćete lakše održavati ako u svom kutku ostvarite autentičnu poslovnu atmosferu.

Za vas, to možda znači da ćete ujutru ustajati u određeno vreme i kad završite jutarnje rituale, oblačiti se kao za posao (ili barem u neku udobnu odeću koja nije pidžama ili trenerka), isključiti TV, utišati telefon i ograničiti sebi upotrebu društvenih mreža, podesiti svetlo onako kako vam odgovara, odrediti vreme za pauze i obroke (koje ćete unapred pripremiti – dakle, uveče ćete morati da razmišljate o tome šta ćete spremati za sutra)… Svoj radni kutak možete opremiti i tablom od plute, na koju ćete kačiti podsetnike, tabele i sve ostalo što vam je potrebno da ostanete u radnom fokusu, a možda će vam biti od koristi lagani rasklopivi sto, na kome možete crtati, ili na koji ćete postaviti laptop i koji možete sklopiti i skloniti kad završite.

Čitav vaš radni kutak može da bude “montažni” i da se brzo organizuje i posle posla skloni – paravani, sklopivi sto, radna fotelja, koju možete odgurati u ćošak, ili u drugu sobu kad završite, a takođe se postarajte da vam sav pribor koji vam je potreban za rad bude na dohvat ruke – možda će vam za to biti potrebne police ili fioke, a možda vam je dovoljna kutija koja može da stoji pod krevetom ili da se podigne na ormar, kad je ne koristite.
Navika da svakog dana pripremite i raspremite svoj kućni radni prostor, doprineće organizaciji i produktivnosti – tako ćete jasnije izdvajati onaj deo dana kad radite i onaj kad se opuštate ili bavite drugim kućnim aktivnostima.