Poslednji je trenutak za pakovanje poklona pre Nove Godine, a kako je ove godine sve u znaku ekološke osvešćenosti i zero-waste filozofije, donosimo par ideja kako da originalno upakujete poklone u papire i materijale koje možda imate pri ruci, a da izgledaju efektno.

Za pakovanje poklona mogu se koristiti ostaci tkanina kao platnene vrećice koje mogu da se upotrebljavaju iznova i za druge namene, da se vezuju mašnom, da se dekorišu cimetovom korom ili sušenim agrumima. Vrlo popularan način pakovanja poklona među minimalistima je japanska tehnika furoshiki, gde se vrlo jednostavan kvadratni komad tkanine zaveže čvorovima oko poklona.

Jednostavan način pakovanja je u novinski papir, s čime se mogu kombinovati trake, suvo cveće… ali poželjno je da novine u koje se poklon stavlja prenose – dobre vesti!

Pakovanj poklona u običan smeđi pak-papir potencijalno je umetničko delo za sebe: sušeni agrumi, anis, borove grančice ili cimet za dekoraciju stimulišu sva čul, naročito njuh, mogu se obmotati vunom ili čak heklanim detaljima i origamijem, a prazan papir odlična je podloga na kojoj možete da ispoljite svoju umetničku crtu i crtati ili ostaviti želje i poruke onima kojima su pokloni namenjeni.