Nova kolekcija Bottege Venete za proleće 2021. prikazana je na ekskluzivnom eventu samo za insajdere, među kojima su bili i reper/dizajner Kanye West i njegova ćerka North, u londonskom Sadler’s Wells Theatre.

Revija nazvana “Salon 01 London”, poštujući epidemiološke mere, vraća se na nekadašnje, salonske prezentacije kolekcija za probrane zvanice, u ovom slučaju raštrkane na pisti na kojoj između njih prolaze modeli. Nova kolekcija pokazuje kako ograničenost mesta kretanja podstiče maštu, jer je kreativni direktor Daniel Lee nadahnuće pronašao u neposrednom, naizgled prozaičnom, okruženju svog doma, kancelarije i automobila.

Stara navlaka za sedište od auta od drvenih perli, pokrivač i tepih, ali i saradnja s nemačkom umetnicom Rosemarie Trockel inspirisali su krupna pletiva, lak kožu, heklane komplete, haljinice od perlica i nabrane haljine. Od modnih dodataka clutch torbice za žene i muškarce zasigurno će opet postati “it” komad, a drugi modni dodaci pravi su statement: glomazne natikače i sportske naočare za sunce.

Za dinamični snimak revije zaslužan je Tyrone Lebon, a muzičku kulisu Neneh Cherry. Reviju možete pogledati u nastavku: