Ako se u pravilima korišćenja nekog servisa može pronaći “rupa”, budite sigurni da će je svi iskoristiti. Da li se to odnosi i na Netflix koji je svojim korisnicima omogućio deljenje lozinke kako bi unutar jedne porodice više ukućana moglo istovremeno da gleda različite sadržaje.

Korisnici su, naravno, iskoristili priliku da lozinku dele sa prijateljima i tako povećavaju broj članova porodice koja na teret jednog pretplatnika besplatno gleda ovaj streaming servis.

VEST KOJA JE UZBUNILA KORISNIKE

U Netflixu su toga svesni i krenuli su da testiraju opciju zabrane koja bi ovakvoj praksi stala na kraj. Korisnici su počeli da prijavljuju poruku koja im se pojavila na ekranima, a koja upućuje na otvaranje novog korisničkog računa ako ne dele isto domaćinstvo s pretplatnikom. Svoj račun mogu verifikovati tako što će upisati kod dobijen putem SMS-a ili emaila.

S obzirom na to da se Netflix do sada nije zamarao ovim problemom zbog ionako konstantnog rasta u broju pretplatnika i zarade, još nije poznato hoće li se ova zabrana zaista primeniti duž cele platforme, iako je već i sama vest o njoj uzbunila korisnike.