Prošle godine, Nike je izašao kao superioran sportski brend. Kad se rezimira uticaj i količina inovativnih modela, situacija u 2019. godini ostaje nepromenjena.

Sve što je Nike najavljivao se obistinilo, pa i više od toga, sudeći po kreativnom dizajnu i novim tehnologijama.

Zadovoljene su potrebe sportista, trendsetera, kao i različitih kultura.

Pored brojnih iteracija, postoje kolekcije koje su podstakle promene:

FlyEase

FlyEase sistem zaživeo je u 2019. Prirodniji način obuvanja i skidanja patika, našao se na siluetama Zoom UNVRS i Air Jordan 1 FlyEase. Stoga se nadamo da ćemo ih češće viđati i na uličnoj modi.

ZoomX Vaporfly NEXT%

Eliud Kipchoge ušao je u istoriju atletike kao prvi sportista koji je istrčao maraton za manje od dva sata. A baš tada je nosio ZoomX Vaporfly NEXT% patike, rađene po njegovom ukusu, za profesionalne atletičare.

Joyride

Da trčanje bude zanimljivije, Joyride high-end tehnologija u svetu patika, napravljena je sa željom da se ublaži pritisak na stopalo prilikom trčanja. Zasniva se na principu pregrada od TPU kuglica, koje se raspoređuju onako kako vaše stopalo nalaže.

sacai

Chitose Abe zaista zna kako da dizajnira patike godine. Zapravo, pitanje je dal’ će LDWaffle moći da se prevaziđu u godinama ispred nas, budući da su spojile retro vajb sa dominantnim hypebeastom.

Cactus Plant Flea Market

Ove godine, brend CPFM uplivao je u sneaker talase, ni manje ni više nego kroz saradnju sa Nikeom. Cactus Plant Flea Market x Nike Air VaporMax stvorile su veliki broj zadovoljnih kupaca širom sveta, kombinujući praktičan i psihodeličan stil na đonu od osam vazdušastih komora.

Nike SB Dunk Low

Ako mislimo da je hip-hop kultura nezaobilazna kada govorimo o patikama, isto pravilo važi i za skejtbording. SB Dunk Low silueta ispunjava potrebe skejtinga. Holandski artist Parra dao je final touch popularnoj silueti, kakav do ove godine nije viđen.